Assortiment
Exclusief topSlijter
Aanbieding
San Marzano, Salento IGP F negroamaro
(reviews: 1)
Jaarwijn
Bier van de maand
Wijn van de maand
Malt van de maand
Rum van de maand
100% Negroamaro.
Complexe en langdurige aroma's van specerijen, zacht fruit en kersen in de neus. Een volle wijn, die zacht is en goed in balans met een plezierige, lange afdronk.
Complexe en langdurige aroma's van specerijen, zacht fruit en kersen in de neus. Een volle wijn, die zacht is en goed in balans met een plezierige, lange afdronk.
Domein
In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonderafbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria",tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschapwaar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden:droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.
Bodem
De bodem bestaat voornamelijk uit fijne, rode aarde, kalksteen en rotsgesteente.
Opbrengst
Er staan 4.500 wijnstokken per ha aangeplant.
Oogst
De oogst geschiedt volledig manueel in de laatste week van september.
Vinificatie
Schilinweking gedurende 18 dagen voor 80% van het geheel en 25 dagen voor de overige 20%, gevolgd door een temperatuurgecontroleerde fermentatie. Deze Negroamaro rijpt 12 maanden in vaten van Frans en Kaukakische eiken.
Lekker bij
Een goede begeleider bij diverse voorgerechten, rood vlees, wild en pecorino kazen. Een wijn om bij weg te dromen.
In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonderafbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria",tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschapwaar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden:droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.
Bodem
De bodem bestaat voornamelijk uit fijne, rode aarde, kalksteen en rotsgesteente.
Opbrengst
Er staan 4.500 wijnstokken per ha aangeplant.
Oogst
De oogst geschiedt volledig manueel in de laatste week van september.
Vinificatie
Schilinweking gedurende 18 dagen voor 80% van het geheel en 25 dagen voor de overige 20%, gevolgd door een temperatuurgecontroleerde fermentatie. Deze Negroamaro rijpt 12 maanden in vaten van Frans en Kaukakische eiken.
Lekker bij
Een goede begeleider bij diverse voorgerechten, rood vlees, wild en pecorino kazen. Een wijn om bij weg te dromen.
€ 25,95
Fles
Etiketinformatie
- Land van Herkomst
- Italië
- Regio
- Puglia
- Inhoud
- 75 CL
- Alcoholpercentage
- 12% vol
- Kleur
- rood
- Geur
- Complexe en langdurige aroma's van specerijen, zacht fruit en kersen in de neus
- Smaak
- Complexe en langdurige aroma's van specerijen, zacht fruit en kersen
in de neus. Een volle wijn, die zacht is en goed in balans met een plezierige, lange afdronk. - Afdronk
- Een volle wijn, die zacht is en goed in balans met een plezierige, lange afdronk.
- Wijn-spijs
- Lekker bij: Een goede begeleider bij diverse voorgerechten, rood vlees, wild en
pecorino kazen. Een wijn om bij weg te dromen. - Serveertip
- De ideale serveertemperatuur is rond de 18 graden Celsius
Reviews
Schrijf een reviewHeerlijk robuust
Afgelopen Kerst hebben we deze wijn gedronken. Heerlijk robuust men krachtig, maar toch soepel. Beetje laten ademen komt de wijn ten goede.