Assortiment
Exclusief topSlijter
Aanbieding
Mario Del Conte, Puglia IGT, Appassimento
Jaarwijn
Bier van de maand
Wijn van de maand
Malt van de maand
Rum van de maand
Een blend van Merlot, Primitivo en Negroamaro.
Diepe robijn rode kleur in het glas. Door de rijping geeft de wijn karakteristieke tonen van rijp en gedroogd zwart fruit, maar ook chocolade, specerijen en rozijnen. In de mond fruitig en kruidig met een mooie tannine structuur die zorgt voor een lange afdronk.
Diepe robijn rode kleur in het glas. Door de rijping geeft de wijn karakteristieke tonen van rijp en gedroogd zwart fruit, maar ook chocolade, specerijen en rozijnen. In de mond fruitig en kruidig met een mooie tannine structuur die zorgt voor een lange afdronk.
Domein: De wijnmakerij is gelegen in Apulië, een belangrijk wijngebied in het zuiden
van Italie. Het bedrijf is meer dan 20 jaar geleden opgericht. Mario del Conte wordt
gekenmerkt door zijn innovaties op gebied van Machines en wijnmaaktechnieken.
De druivensoorten die gebruikt worden bij Mario del Conte vertegenwoordigen de
ziel van de regio Apulië. Het terroir is uniek: klimaat, natuurlijke elementen en
menselijke arbeid zijn de sleutelfactoren voor de wijnproductie. Het gematigde
klimaat verleent een aantal belangrijke kenmerken aan de druiven. De bodem is
kleiachtig, rijk aan ijzer en wordt gekenmerkt door roodachtige "vlekken"; dit is een
andere belangrijke factor voor de ontwikkeling van de druif.
Oogst: De druiven komen van verschillende geselecteerde wijngaarden in Salento.
De oogst vindt begin oktober plaats zodat de druiven een hoog suikergehalte
hebben dat weer zorgt voor een stevig alcoholgehalte.
Vinificatie: De druiven worden op natuurlijk wijze gedroogd aan de wijnstokken
voor ca. 15 dagen. Gedurende deze periode verdampt 50% van hun gewicht. Door
de druif in te snijden, kan de druif verdampen (appassimento aan de stok). Na de
nauwkeurige handmatige oogst worden de druiven geperst en begint de gisting.
De schillen worden in de most gelaten voor een lange periode om de smaken extra
kracht te geven. Vervolgens wordt de wijn in eikenhouten vaten opgevoed voor
ongeveer 3 tot 4 maanden.
van Italie. Het bedrijf is meer dan 20 jaar geleden opgericht. Mario del Conte wordt
gekenmerkt door zijn innovaties op gebied van Machines en wijnmaaktechnieken.
De druivensoorten die gebruikt worden bij Mario del Conte vertegenwoordigen de
ziel van de regio Apulië. Het terroir is uniek: klimaat, natuurlijke elementen en
menselijke arbeid zijn de sleutelfactoren voor de wijnproductie. Het gematigde
klimaat verleent een aantal belangrijke kenmerken aan de druiven. De bodem is
kleiachtig, rijk aan ijzer en wordt gekenmerkt door roodachtige "vlekken"; dit is een
andere belangrijke factor voor de ontwikkeling van de druif.
Oogst: De druiven komen van verschillende geselecteerde wijngaarden in Salento.
De oogst vindt begin oktober plaats zodat de druiven een hoog suikergehalte
hebben dat weer zorgt voor een stevig alcoholgehalte.
Vinificatie: De druiven worden op natuurlijk wijze gedroogd aan de wijnstokken
voor ca. 15 dagen. Gedurende deze periode verdampt 50% van hun gewicht. Door
de druif in te snijden, kan de druif verdampen (appassimento aan de stok). Na de
nauwkeurige handmatige oogst worden de druiven geperst en begint de gisting.
De schillen worden in de most gelaten voor een lange periode om de smaken extra
kracht te geven. Vervolgens wordt de wijn in eikenhouten vaten opgevoed voor
ongeveer 3 tot 4 maanden.
€ 8,99
Fles
Etiketinformatie
- Land van Herkomst
- Italië
- Regio
- Puglia
- Druivensoort
- Een blend van Merlot, Primitivo en Negroamaro.
- Inhoud
- 75 CL
- Alcoholpercentage
- 14.5% vol
- Soort wijn
- Rood
- Smaaktype Wijn
- Stevig & Kruidig
- Kleur
- Diepe robijn rode kleur in het glas.
- Geur
- Door de rijping geeft de wijn karakteristieke tonen van rijp en gedroogd zwart fruit, maar ook chocolade,
specerijen en rozijnen. - Smaak
- In de mond fruitig en kruidig met een mooie tannine structuur die zorgt voor een lange afdronk.
- Afdronk
- Lange afdronk.
- Wijn-spijs
- Lekker bij: Combineert perfect bij gebraden vlees, wild gerechten zoals wild zwijn
en hert maar ook bij rijpe en hartige kazen.
Reviews
Schrijf een reviewEr zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product